Noored virtuoosid panid kooli helisema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smiltene muusikakooli õpilased esitasid neljakesi kahel klaveril meeleoluka läti rahvaviisi. Ansamblisse kuulusid Kristina Jaunbērziņa, Keita Šiliņa, Kārlis Sīmanis ja Marta Jakoviča.
Smiltene muusikakooli õpilased esitasid neljakesi kahel klaveril meeleoluka läti rahvaviisi. Ansamblisse kuulusid Kristina Jaunbērziņa, Keita Šiliņa, Kārlis Sīmanis ja Marta Jakoviča. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muusikakool võõrustas kolmapäeval pianiste nii Eestist kui Lätist. Kava oli kirev nagu vikerkaar.

Rahvusvaheline klaverimuusikapäev «Klaver vikerkaarel» annab noortele pianistidele täiendava esinemisvõimaluse, innustades neid esitama mitmekesist repertuaari. Neljandat korda läbi viidud klaverimuusikapäev oli jätk varem hulk aastaid Valga muusikakooli korraldatud klaveriansamblite festivalile.

Nagu päeva nimetusest võis välja lugeda, oligi kava kirev nagu vikerkaar. Kuulda sai muusikat barokist rokini ning esinemas näha noori nii üksi kui ansamblina kahe, kolme ja neljakesi. Enamik esines ühe, mõni ka kahe või kolme palaga. Ette kanti ballaade, etüüde, romansse, valsse, polkasid, prelüüde, katkendeid ooperist ja balletist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles