Lapsed lähevad õue õppima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi looduslaager
Tõrva gümnaasiumi looduslaager Foto: Ülla Tamm/Valgamaalane

 Eestis 12. korda  tähistataval õuesõppepäeval  avas keskkonnaamet registreerumise kevadistele õppeprogrammidele, millest suur hulk viib klassiruumidest välja õppima.

Programmid on koostatud aktiivõppena ning pakuvad haridusasutustele vaheldusrikast tegevust ja ümbritseva tunnetamist kõigi meeltega. Teemad hõlmavad vee kasutamist ja kaitset, jäätmekäitlust, looduskaitset ja elurikkust, kooslusi ja nende kujunemist, pinnavorme ja nende tekkelugu ning aastaaegadega seonduvaid muutusi looduses.

Õppeprogramme juhendavad maakondlikud keskkonnahariduse spetsialistid, kellega tuleb programmi tellimiseks ühendust võtta.

Igas looduskeskuses on just sealse ekspositsiooniga haakuvaid programme, mitmes keskuses (näiteks Iisakul, Lahemaal ja Otepääl) on ekspositsioonid saanud uue kuue ja sisu. Harju-, Järva- ja Raplamaal on võimalik kasutada ka ainulaadse liikuva loodushariduskeskuse võimalusi.

Kooli või ka looduslaagrisse on võimalik tellida keskkonnahariduse bussi, mille õppeprogrammide teemad on energia mõistlik kasutamine ja müra, käesolevast kevadest lisandus ka säästev transport.

Programmide loetelu, tutvustuse ning tellimiskontaktid leiab keskkonnaameti kodulehelt.

«Tänavu on tavapärasest erinev see, et mõnes piirkonnas on kõik programmide ajad juba broneeritud – näiteks Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Põhjuseks on osalemine keskkonnahariduse pakkujate ühisprojektis ning selle piirkonna õppeasutused on saanud juba programmid ette tellida.

Ka teistel ühisprojektidega haaratud piirkondade spetsialistidel võib vabu aegu olla piiratud koguses. Soovitame maakondade servaaladel asuvatel õppeasutustel kindlasti vaadata ka naabermaakondades pakutavaid programme,» annab nõu keskkonnamati keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Programmides osalemine on koolidele ja lasteaedadele tasuta. Õppeprogrammide tellimusi võetakse vastu kooliaasta lõpuni.

2014. aastal viisid keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistid läbi 1246 õppeprogrammi, milles osales kokku 24 495 eri eas õppurit – lasteaialastest täiskasvanuteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles