Otepää kool asub digipööret tegema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel õppeaastal digipöördes osalevad Eesti koolid
Sellel õppeaastal digipöördes osalevad Eesti koolid Foto: Digipööre

Samsung Digipööre koolitusjuht Mart Laanpere avalikustas täna hommikul 12 pilootkooli, kes osalevad sellel aastal Samsung Electronics Balticsi ja Tallinna Ülikooli algatatud Eesti kooliuuendusprogrammis. Programm kaasab 72 õpetajat ja koolijuhti kaheksast erinevast maakonnast.

Kaheksa väljavalitu seas on ka Otepää gümnaasium. Lisaks osalevad tänavu programmis Ahtme gümnaasium, Kolga kool, Lauka põhikool, Miina Härma gümnaasium, Pärnu Mai põhikool, Rapla ühisgümnaasium, Roosna-Alliku põhikool, Tallinna Kesklinna vene gümnaasium, Tallinna Lilleküla gümnaasium, Tartu Veeriku kool ja Väätsa põhikool.

Programmi koolitusjuhi Mart Laanpere sõnul on Digipööre koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, mis on kooskõlas Eesti elukestva õppe strateegiaga ja on märkimisväärse tähtsusega kogu Eesti haridussüsteemi edendamisel. Programmis osalevad pilootkoolid saavad ise otsustada, kas teevad digipöörde ühe kooliastme, ainevaldkonna või õppesuuna ulatuses.

Laanpere sõnul kandideeris programmi koole igast maakonnast ning konkurents programmi pääsemiseks oli tihe. «Žüriil oli viimase hetkeni raskusi finalistide välja selgitamisega, sest võistlus oli võrdlemisi tasavägine. Eesti koolide valmisolek digipöördeks on väga kõrge.»

Žürii valis pilootkoolid lähtudes kolmest valikukriteeriumist. Arvesse võeti koolide varasemat kogemust tehnoloogiat õppetöös rakendada, programmis osaleva kuueliikmelise koolimeeskonna varasemat kogemust kooliuuendusprojektide elluviimisel ning kooli esitatud visiooni, kuidas õppetöös personaalseid nutiseadmeid laiapõhjaliselt ja süsteemselt õppetöös rakendada.

Seitsmeliikmelisse žüriisse kuulusid lisaks Laanperele haridusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Imbi Henno, HITSA innovatsioonikeskuse projektijuht Elo Allemann, Õpetajate Liidu juhatuse liige Astrid Sildnik, AS BCS Koolitus projektijuht Anni Sild, Orissaare gümnaasiumi õpilane ja AndroidÕpiku looja Mikk Kärner ning mullu Digipöörde võitnud Valga vene gümnaasiumi haridustehnoloog Eva Tšepurko.

Koolitusi viivad läbi Tallinna Ülikooli informaatika instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda valitud rakendusmudeli kohaselt. Programmis korraldatakse kuue kuu jooksul kokku neli koolituspäeva pilootkoolide meeskondadele.

Kool, kes viib oma digipöörde visiooni poole aasta jooksul läbi kõige edukamalt, saab aasta lõpul auhinnaks 10 000 euro väärtuses Samsungi digiseadmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles