Valga vapp tähistab juubelit

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linna algupärasest vapist on leitav ainult kirjeldus. 1788. aasta 4. oktoobri ukaasiga kinnitatud vapil on sama kujutis, lisatud oli valge pilv paremas servas.
Valga linna algupärasest vapist on leitav ainult kirjeldus. 1788. aasta 4. oktoobri ukaasiga kinnitatud vapil on sama kujutis, lisatud oli valge pilv paremas servas. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valga vapp saab homme 425aastaseks. Läbi aegade on selle kujundus mitu korda muutunud, ajalooliste variantide koopiaid võib näha saada Valga raekojas.

Vapp, mida tänapäeval oleme harjunud nägema – rohelisel kilbil hõbedasest pilvest väljaulatuv mustas kullaga ääristatud soomusrüüs parem käsi, mis hoiab kõverat mõõka –, on kinnitatud 23. septembril 1997.

Eelnevaid variante huvilisel üheaegselt naljalt näha ei õnnestu, siiski on Valga raekojas olemas kõigi teadaolevate vapi kujutiste koopiad lõuendile trükituna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles