Neli Valgamaa kooli testib viieteistaastaseid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta aprillis PISA testi teinud Tallinna ühisgümnaasiumi õpilased koos matemaatikaõpetaja Riita Meigasega.
2012. aasta aprillis PISA testi teinud Tallinna ühisgümnaasiumi õpilased koos matemaatikaõpetaja Riita Meigasega. Foto: Toomas Tatar

Eilsest 8. maini viiakse Eesti koolides läbi järjekordne PISA põhitest, et mõõta õpilaste teadmisi. Valga maakonnast osaleb neli kooli: kaks gümnaasiumi ja kaks põhikooli – kokku 112 õpilast.

Uuringu valimis on üle Eesti 207 kooli ja üle 6000 õpilase. See tähendab, et testi teeb iga teine 15aastane Eesti õpilane.

PISA testi teevad õpilased iga kolme aasta järel. Igas uuringus on oma põhivaldkond, ülejäänud kaks mõõdavad õpilaste teadmisi väiksemas mahus. Testi käigus vastavad õpilased loodusteaduste, matemaatika ja funktsionaalse lugemise küsimustele ning täidavad kodu ja kooli puudutava taustaküsimustiku. Uus testi osa on tänavu meeskondlik probleemi lahendamine, kus meeskond koosneb õpilastest ja virtuaalsest kolleegist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles