Vihmase pühapäeva kevadlaat Sooru rahvamajas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sooru rahvamajas toimus vihmasel pühapäeval kevadlaat, kus oma toodangu müüjatel ja selle ostjatel möödus ilmataadi kiuste mõnus pealelõuna. Pakuti aiasaadusi, käsitööesemed, ökotooteid ja muudki, mis ise tehtud või ise kasvatatud. Kauplejaid oli lisaks kohalikele ka naabermaakondadest ja hinnad ei olnud sugugi kõrged. Lettidel leidus isegi piiritagust looduslähedaselt kasvatatud toodangut.

Külli Starke, kel oma mitmete hobide kõrval ka pikaaegne küüslaugukasvatamise kogemus, tuli laadale põneva uudse tootega – küüslaugukrõpsudega. Lisaks olid veel magushapu küüslaugu – sibula kaste ning küüslaugumarmelaad, mõlemad samuti omatoodang ja oma pere peal testitud. Kaubandusest neid küüslauku sisaldavaid tervispomme veel ei leia, küll aga saab näiteks laatadelt osta.

Vahva leiuna olid ühe leti peal vaibakesed, mis heegeldatud leiva-ja saiakottidest, lausa mitmes värvitoonis. „Kohe näha, millist leiba vaibameister armastab,“ muigas Tõlliste vallast pärit naine. Lisaks tutvustas ja kiitis ta veel maapirnikrõpse, mis pidavat kolesterooli alandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles