Maks & Moorits alistas esimeses veerandfinaalis Rapla

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Tairo Lutter

Alexela Korvpalli Meistriliigas alustasid oma veerandfinaalseeriat TYCO Rapla ja põhiturniiri kuuendana lõpetanud Valga Maks & Moorits. Esimest korda sel hooajal jäi meeskondase omavahelises mängus peale Valga tulemusega 80:77.

Kohtumise esimene veerandaeg algas tasavägiselt. Valga meeskond oli mänguks paremini valmis, muutudes iga minutiga aina aktiivsemaks, tehes veerandi teises pooles 7:1 vahespurdi ja olles pisikesele pausile minnes peal 20:14. Teisel kümnendil muutus kodumeeskonna mäng veelgi ümmargusemaks ning oli näha et play-off’i närvilisus oli Rapla mängijatel sees. Valga seevastu mängis aktiivselt ja meeskondlikult, kasvatades oma eduseisu veelgi ja olles poolajaks ees juba 15 punktiga, seisuks 43:28.

„Me ei arvanud, et see nii lihtsasti tuleb. Teadsime, et Rapla tuleb teisel poolajal agressiivselt peale. oleme hetkel väga heas seisus. Suutsime täna nende tagasituleku ära hoida ja super on võita esimene veerandfinaal. Teadsime et see seeria algab nullist ja valmistusime korralikult,“ sõnas Valga mängija Kristjan Evart.  

Teisele poolajale tuli Rapla vastu uue hingamisega. Tegutseti palju isukamalt, vähendades oma kaotusseisu nii mitmelgi korral 5 punkti kanti. Enamasti leidis aga Valga kodumeeskonna rünnakutele vastused, kuid enne otsustavat kümmet minutit oli vahe vaid neli punkti 59:55. Viimasel veerandil proovis Rapla  kodupubliku abiga küll mängu enda kasuks pöörata, kuid marulise lõpuspurdiga jäädi veidi hiljaks ning Valga võitis esimese veerandfinaali 80:77.

„Õnnitlused Valgale, nad mängisid täna eriti algul targalt, ei teinud üleliigseid asju. See, mida meie tegime kui vahe sisse tuli.. play-offi närv oli sees,“ sõnas Aivar Kuusma Delfi TV eetris.  „Selge see, et paranemisvõimalusi meil on. Teisel poolajal olime juba palju agressiivsemad, esimesel olime kuidagi ümmargused. Ei saa nõustuda mängijatega, kes saavad halbadel hetkedel topeltvigu ja tehnilisi, seda võib erinevat tõlgendada, kuid targad mängijad nii ei tee.“

Valga meeskonda poolelt tõid Reinis Strupovics 19, Jurijs Aleksejevs 17, Edgars Krumins 14 ning Kristjan Evart 13 punkti. Aleksejevs korjas lauast lisaks 10 palli tehes kaksikduubli. Rapla resultatiivsemad olid Ernestas Ezerskis 19, Domagoj Bubalo 18, Rait-Riivo Laane 17 ning Rait Keerles 10 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles