Valgamaal kuuleb ameeriklasi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal esines Valgamaal suure menuga traditsioonilise Ameerika keelpillimuusikaga tegelev ansambel Tumbling Bones. Seega oli maavalitsusel soov maakonnas taas midagi kultuurilist korraldada.
Eelmisel aastal esines Valgamaal suure menuga traditsioonilise Ameerika keelpillimuusikaga tegelev ansambel Tumbling Bones. Seega oli maavalitsusel soov maakonnas taas midagi kultuurilist korraldada. Foto: Erakogu

Järgmisel laupäeval avaneb Valgamaal võimalus kuulata Ameerika traditsioonilist muusikat ameeriklaste endi esituses. Tasuta kontserdid saavad teoks USA saatkonna ning Valga maa- ja linnavalitsuse koostöö tulemusel.

Üles astub neljast noorest mehest koosnev ansambel Tumbling Bones, mis pärit Maine’i osariigi suurimast linnast Portlandist. Bändi kaasasutaja ja eestvedaja Peter Winne’i sõnul tulevad nad Eestisse esimest korda ja ootavad elevusega kohtumist siinse publikuga.

«Meie muusika on inspireeritud traditsioonilistest Ameerika keelpillistiilidest, nagu bluegrass, blues ja folk. Meie tüüpilised kavad koosnevad originaalsetest lauludest, viisidest, stepptantsust – eelkõige harmoonilisest muusikast,» ütles Peter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles