Põleng ohustas hooneid ja kütusemahutit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõlengu vahetusse lähedusse jäid puidust hooned ja alajaam.
Kulupõlengu vahetusse lähedusse jäid puidust hooned ja alajaam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva, 8. aprilli lõuna ajal käisid Tõrva päästjad kustutamas põlengut Helme vallas Karjatnurme külas. Põlema oli süttinud küla servas asunud kulupõld, mille läheduses asusid hooned.

Kulu ja metsaalune põles umbes 2,5 hektari suurusel maa-alal. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku läheduses olnud puithoonetele ja mahajäetud kütusemahutile. Samuti ulatus kulupõlengu serv ümbritsema põllul seisvat alajaama, mis siiski kahju ei saanud. 

Elumajad asusid põlengust üle tee ja mõnekümmend meetrit eemal. Sajakonna meetri kaugusel metsatuka taga seisid palkmajadest eramud.

"Tulekahjust anti teada ka Karksi-Nuia vabatahtlikele päästjatele, kuid nende abi ei läinud siiski vaja ja kohal nad ei käinud," lisas päästeameti pressiesindaja. Põlengu põhjus on esialgu teadmata, kuid eriti ohtlikuks tegi tule kiire leviku kolmapäeval valitsenud tavapärasest tugevam tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles