Ajateenistus sunnib oma väärtusi ümber hindama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiks ütelda, et rividrilli on Karlos (vasakul) ja Kristjan päris korralikult saanud. Ükskõik kuidas ka ei proovinud, ikkagi jäid noormehed pildile kaitseväelaslikult range olekuga. Pärast väikest pusimist saime siiski pisut vabama pildi tehtud.
Võiks ütelda, et rividrilli on Karlos (vasakul) ja Kristjan päris korralikult saanud. Ükskõik kuidas ka ei proovinud, ikkagi jäid noormehed pildile kaitseväelaslikult range olekuga. Pärast väikest pusimist saime siiski pisut vabama pildi tehtud. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kuperjanovi pataljonis aega teenivad Valga noormehed peavad küll ajateenistust väärtuslikuks kogemuseks, kuid oma tulevikku nad kaitseväelastena ei näe.

Teisipäeval õnnestus mul külastada Võrus paiknevat Taara sõjaväelinnakut. Mulle kui militaarsete huvidega inimesele pakkus ka huvi, kuidas elavad Kuperjanovi jalaväepataljonis aega teenivad Valgamaa noormehed. Rääkisin sellest möödunud aastal põhikutsega Kuperjanovi pataljoni aega teenima tulnud Tõlliste valla kahe noormehega: Laatrest pärit Karlos Karja ning Tsirguliinast pärit Kristjan Tohusega.

Karlos Karja (KK): «Lõpetasin Tartu kunstigümnaasiumi ning kutse saamisel mõtlesin, et hea mõte oleks täita oma kodanikukohust ning ajateenistus nii-öelda kaelast ära saada. Arstlikus komisjonis käies avaldasin soovi võimalikult kiiresti aega teenima tulla ja see mulle ka kohe võimaldati.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles