Juhtkiri: Piirangute jäine hingus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead. Pilt on illustratiivne.
Sead. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Venemaa ja euroliidu vastastikuste sanktsioonide mõju hakkab Eestis üha enam tunda andma. Mitu seafarmi on teatanud, et peavad raskuste tõttu uksed sulgema.

Valgas asuva lihatööstuse omanikfirma Atria Eesti juht Olle Horm ütles teisipäeval, et tema hinnangul on seakasvatajate lähitulevik tume: hind madal, külmhooned liha täis, katk levib ning ekspordipiirangud kehtivad. «Heategevusega keegi seakasvatuses tegeleda ei suuda, mis tähendab, et ees ootab kas valuline turukorrektsioon või poliitiline sekkumine. Positiivset trendimuutust hetkel ette näha ei ole,» oli Horm pessimistlik.

Ühelt poolt võib lihatööstuse juhi juttu pidada heaks turundusnõksuks. Atria saab taas võimaluse rõhutada, et nemad kasutavad üha enam kodumaist liha ja toetavad kodumaist tootjat. Samas ei saa Hormi süüdistada võhiklikkuses ega kõlvatute konkurentsivõtete kasutamises. Puudutab ju tema osutatud probleem lisaks lihatöötlejatele paljusid seakasvatajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles