Veised said seltsiks alpakad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüniniidu talus on hakatud ka alpakafarmi looma. Esialgu soetas pererahvas kaks selle loomaliigi esindajat, kellega tegelevad nii peretütred kui perenaine Silja Trahv (paremal).
Küüniniidu talus on hakatud ka alpakafarmi looma. Esialgu soetas pererahvas kaks selle loomaliigi esindajat, kellega tegelevad nii peretütred kui perenaine Silja Trahv (paremal). Foto: Vello Jaska

Karula valla Küüniniidu talus käib veiste kasvatamine juba Eesti taassünni ajast, nüüd on tehtud hakatus ka alpakakarjale. Lapsedki on maast madalast talutöös kaasa löönud, täiskasvanuna on nad elukaaslasedki rakkesse pannud.

«Kui 1991. aastal algas Eestimaal talude taasloomine, moodustasime ka oma elamisest Küüniniidu talu. Kuna lüpsilehmi pidasime töölkäimise kõrvalt juba varem, võtsimegi põhitegevuseks piimatootmise ja lisaharuks teraviljakasvatuse. Nii saigi turbaraba mehaanikust-meistrist taluperemees Sulev Trahv ja Lüllemäe kaupluse müüjast taluperenaine Silja,» jagas selgitusi talu perenaine Silja Trahv.

«Mitme koha vahel rabeledes hakkas tööde kvaliteet aga kannatama. Nii tuligi ühel hetkel valida, kuidas edasi minna. Meie valisime talupidamise, kuna leidsime, et see on meile südamelähedasem. Saab olla oma aja peremees – kuigi seda aega õieti polegi, sest üks töö ajab pidevalt teist taga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles