Pesemata kätega kokk seab sööja ohtu

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsi tuleb enne toidu valmistamist hoolikalt pesta, sest need on põhilised bakterite edasikandjad. Täiendava kaitse annab kinnaste kandmine.
Käsi tuleb enne toidu valmistamist hoolikalt pesta, sest need on põhilised bakterite edasikandjad. Täiendava kaitse annab kinnaste kandmine. Foto: Elmo Riig

Olgu tegu salati või kalaroaga, ei saa see olla tervislik, kui selle valmistaja pole järginud olulisi hügieenireegleid, rõhutab Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kokkade õpetaja Maire Vesingi.

Eelmisel nädalal – loetud päevad enne teisipäevast maailma toiduohutuse päeva – ilmus Vesingil kolmas raamat sarjast «Tervise hoidmise toidud». Annely Sootsi tervisekoolis toitumisnõustajaks õppiv Vesingi tuletab meelde, et sõna «hügieen» tuleneb kreekakeelsest sõnast «bygilinos», mis tähendab tervislikku ja tervistavat. Seega peab tervislik toit olema hügieenireeglite järgi valmistatud.

Toidumürgitust seostatakse valdavalt pesemata või riknenud toidu söömisega. Kui tõenäoline on, et toidumürgituse võib saada liha-, viineri,- singi- või kohupiimapirukast, mis on kauplustes müügil tavatemperatuuril või laatadel suisa päikese käes?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles