Talguhooajal saab üheskoos loodust aidata

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestimaa Looduse Fond (ELF) on tänavu võtnud talguhooaja fookusesse vooluveekogud, et juhtida tähelepanu Eesti jõgede ja ojade seisundile ning suurendada teadlikkust looduskaitsest.

Juba 16. järjestikust hooaga alustavad looduskaitsetalgud leiavad aset muu hulgas ka Valgamaal. Täna tegelevad kogunenud vabatahtlikud näiteks Sangaste lossipargis talvise pargipuude hooldusest maha jäänud oksade kogumise ja põletamisega. Lisaks aidatakse piirkonna lastel pargipuudele lindude pesakaste riputada.

«Juunis ootame talgulisi harivesilike sigitiike korrastama Otepää ümbruses. Kavas on taimedest puhastada poole tosina tiigi kaldad, et parandada harivesiliku sigimistingimusi,» rääkis ELFi talgukorraldaja Siim Kuresoo. Tema sõnul toimuvad vooluveekogudega seotud talgud peaasjalikult küll Põhja-Eestis, kuid sinna on oodatud ka kõik valgamaalased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles