Uus süsteem parandab kiirabi tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu kiirabi läks kolmapäeval esimesena Eestis täielikult üle e-kiirabi süsteemile. See ühendab häirekeskuse, tervise infosüsteemi, kiirabiauto ning haigla erakorralise meditsiini osakonna ühtsesse infovahetussüsteemi.

Esmane, häirekeskusest saadetav informatsioon lisatakse kiirabikaardile, mis eeltäidetuna on kättesaadav kiirabiarstil tahvelarvutis, teatas E-Tervise SA. Lisaks on kiirabi brigaadijuhil inimese isikukoodi teades võimalik pärida andmeid rahvastikuregistrist, samuti inimese kohta raviasutustelt tervise infosüsteemi edastatud aegkriitilisi andmeid ja meditsiinidokumente.

Kiirabi lisab infosüsteemidest laekunud infoga eeltäidetud kaardile konkreetse sündmusega seotud patsiendi andmed, mis omakorda edastatakse tervise infosüsteemi.

Tervise infosüsteemis olev info on kättesaadav erakorralise meditsiini osakonna arstile, perearstile ja erialaarstile. Lisaks kiirabikaardi koostamisele on kiirabiasutustel võimalik koostatud kiirabikaartide põhjal oma tööd analüüsida ja anda tagasisidet kiirabi brigaadijuhile.

Kodanikule muutuvad tema kohta koostatud kiirabikaardid kättesaadavaks läbi patsiendiportaali www.digilugu.ee.

Tartu kiirabi koosseisu kuulub 26 kiirabibrigaadi ja ta osutab haiglaeelset erakorralist meditsiiniabi Jõgeva-, Järva-, Põlva-, Tartu-, Viljandi- ja Valgamaal. Valgamaal teenindab SA Tartu Kiirabi Otepää piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles