Tõrva kutsub elanikud linna valitsema

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnavalitsusele kaasava eelarve protsessi käigus laekunud ettepanekute poolt saab hääletada 15. aprillini.
Tõrva linnavalitsusele kaasava eelarve protsessi käigus laekunud ettepanekute poolt saab hääletada 15. aprillini. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasest saavad kõik tõrvakad anda hääle oma lemmikettepanekule linna arendamiseks või korrastamiseks. Eelnevalt oli 60 ettepanekust paremik välja sõelutud.

Tegu on osaga kaasava eelarve protsessist. Kuni 31. jaanuarini said kõik Tõrva elanikud esitada mistahes ettepanekuid linna korrastamiseks või uute objektide rajamiseks. Ainukene tingimus oli, et väljapakutud idee maksumus jääks 10 000 euro sisse.

Tõrva linnapea Maido Ruusmanni sõnul laekus ettepanekuid kokku rohkem kui 60 inimeselt ning need vaatas üle selleks loodud komisjon. Hääletusele jõudis 18 ideed. «Paljud inimesed esitasid ühe ja sama mõtte ning mõne me ka liitsime kokku.» Hääletuselt väljajäetud ettepanekute hulka kuulus näiteks mõte püstitada linnavalitsusele ausammas ja ettepanek võtta linna palgale inimene, kes tegeleks ainult korterelamute renoveerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles