Juhtkiri: Aeg otsida suhkrutükki

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokkade kevadet kuulutavat laulu võib peagi nautida ka nautida Valgamaal. Põhjust ilusa ilma üle rõõmustada peaks neil tänavu olema.
Kuldnokkade kevadet kuulutavat laulu võib peagi nautida ka nautida Valgamaal. Põhjust ilusa ilma üle rõõmustada peaks neil tänavu olema. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestlased kipuvad tihti nägema kõiges pigem halba kui head. Ega igapäevane argimuredega võitlemine tõepoolest kerge ole, ent nendegagi on kergem toime tulla, kui võtta asju nagu Mary Poppins ja otsida igalt poolt suhkrutükki, mis elu magusaks teeb.

Hiljutine soe ilm hellitas paljud inimesed ära mõttega, et nüüd ongi käes suur kevad ja ilm püsib soojana. Paraku ei saa meie laiuskraadil ka võimaliku kliima soojenemise oludes eeldada, et märts ja aprill suviselt või vähemalt hiliskevadiselt soojad oleks.

Samas pole halba heata ega vastupidi. Ilmade soojenedes hakkas ridamisi tulema teateid kulupõlengutest. Eelmisel laupäeval nõudis kulupõleng Tartumaal ka inimelu. Nimelt leiti Konguta vallas Majala külas elumaja tagant vanema mehe põletushaavadega surnukeha. Lõkke tegemisest olid süttinud kulu ja mehe riided, mida ta kustutada ei suutnud, ning mees hukkus vigastuste tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles