Emaks olemise eest politsei käest trahvi?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Ema, kes on kahele lapsele mõlema vanema eest, leiab, et Eestis pole üksikvanemal oma probleemidega tihti kuskilt abi otsida. Viimaseks piisaks karikas on poja suitsetamis­trahvid, mis tema kanda jäävad.

«Poeg on, nagu paljud temaealised, suitsetamisega vahele jäänud, olen ka trahvi saanud. Küsisin viimati politseiametnikult, miks ta mulle helistab – helistagu isale, tema on ju samamoodi vastutav. Nemad midagi ette ei võtnud, vastasid, et teile on kohus määranud lapsed ja teie olete peamine vastutaja. Ühesõnaga, andsid mõista, et pean ise oma probleemiga tegelema,» rääkis murelik naine.

«Aga see ei ole ju ainult minu probleem! Minge vaadake hommikuti koolide juures, kui palju teevad lapsed kooli lähedal suitsu. Kui palju on emadel probleeme sellega. Olen ka ise pöördunud, seda teab lastekaitse ja noorsoopolitsei ... kõik, kellega olen rääkinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles