Väärikas tiitel leiab taas omaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa aasta ema 2014 Maris Kärson oma esimese lapselapse Hiiega.
Valgamaa aasta ema 2014 Maris Kärson oma esimese lapselapse Hiiega. Foto: Erakogu

Valga maavalitsus kuulutas neljandat korda välja maakonna aasta ema konkursi. Kandidaate saab esitada 15. aprillini andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Igati teretulnud on pildid ja lähedaste iseloomustused kandidaadi kohta. «Meile on saadetud väga põhjalikke iseloomustusi, millega kaasas erinevad fotod, laste ja sõprade iseloomustused võimaliku nominendi kohta. Just selliseid üksikasjalikke taotlusi on rõõm lugeda ja nii saame kõige parema ülevaate meile esitatud kandidaadist,» sõnas maavanem Margus Lepik.

«Arvan, et Valgamaal on palju imelisi emasid, kelle kiitmiseks sõnu ei jätku. Andke meile nendest teada, et saaksime parimaid tunnustada,» lisas ta.

Valgamaa aasta ema konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukoht rahvastikuregistris on Valgamaa ning kes on tunnustatud nii ametitöös kui perekonnas ja kes on ühiskonnale hea eeskuju ka väljaspool pereringi.

Aunimetus antakse igal aastal ühele pereemale, kes on pühendunud ja hea ema ühele või enam lapsele – võivad olla ka kasulapsed –, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Kandidaate võivad üles seada kõik, kes märganud häid ja eeskujulikke Valgamaa emasid.

Kirjalikud ettepanekud «Valgamaa Aasta Ema» konkursile tuleb saata e-posti teel või paberkandjal Valga maavalitsusse. Taotluse võib tuua ka isiklikult Valga maavalitsuse infolauda.

Vabas vormis esitatavas taotluses tuleb näidata:

1) esitatava isiku nimi, sünniaeg, elukoht, telefoni number, elukutse, töökoht, kodakondsus ja laste arv;

2) kandidaadiks esitamise põhjendus, kirjeldus nominendi töö ja igapäevategevuse kohta;

3) taotluse esitamise kuupäev, esitaja nimi (asutus, mittetulundusühing, seltsing, pere või kollektiiv) ja kontaktid.

Tänuüritus leiab aset emadepäeva eel Otepää gümnaasiumis, kus koostöös Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskseltsiga tunnustatakse nii maakonna aasta ema kui antakse üle pärandihoidja sõled.

Aastal 2012. aastal pälvis Valgamaa aasta ema tiitli Kaja Hindre Tõrvast, 2013. aastal Linda Oks Valgast ja 2014. aastal Maris Kärson Puka vallast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles