Helme tegi naabritele ettepaneku liituda

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsus teha Põdrala, Hummuli ja Tõrva omavalitsustele ettepanek moodustamaks uus ühine vald sündis Helme vallavolikogu istungil üksmeelselt.
Otsus teha Põdrala, Hummuli ja Tõrva omavalitsustele ettepanek moodustamaks uus ühine vald sündis Helme vallavolikogu istungil üksmeelselt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Helme vallavolikogu otsustas üksmeelselt teha Põdrala ja Hummuli vallale ning Tõrva linnale ettepaneku kaaluda liitumist. Õhus on Eesti suuruselt viienda omavalitsuse sünd.

«Aeg on ammu olnud sealmaal, et peaksime mõtlema ühise arengu seisukohalt. Neli kohalikku omavalitsust võiks alustada läbirääkimisi, et 2017. aastaks moodustuks meist üks korralik ja mõjuvõimas kohalik omavalitsus,» rõhutas kolmapäevasel volikogu istungil Helme vallavolikogu esimees Ave Visor.

Liitumise plusse tõi ta eelnõu seletuskirjale viidates välja mitu. Näiteks ametnike asjatundlikkus suureneks, kaoksid mahukad ja kulukad omavalitsute vahelised arveldused, ressusside kasutus muutuks mõistlikumaks ning koos saaks investeerida elukvaliteeti tõstmisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles