Raskused on tõrvalast karastanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud rahvamuusik ja AS Tõrva Elekter juht Olav Napritson väidab, et kui on tugev perekond ja häid sõpru, püsib inimene kaua teovõimelisena.
Tuntud rahvamuusik ja AS Tõrva Elekter juht Olav Napritson väidab, et kui on tugev perekond ja häid sõpru, püsib inimene kaua teovõimelisena. Foto: Vello Jaska

Olav Napritsoni lapsepõlv langes sõjaajale. 66 aastat tagasi pääses ta napilt-napilt märtsiküüditamisest, kui väikse poisina pimedas metsas redutas. Nii sai elutee jätkuda sünnimaal, kus temast sai pedagoog, rahvamuusik ja firmajuht.

«Olin nelja-aastane, kui Pikasilla küla kohal ja ümber möllas sõda. Mäletan suurte lennukite mürinat taeva all ja silmapiiril mürsuplahvatuste tekitatud mulla- ja tolmupilvede sõudu. Olime perega sõjapaos ega teadnud, mis meist saab,» meenutas Napritson traagilisi aastaid – tunnistades samas, et ega ta meelsasti nendele aegadele tagasi mõelda ei taha.

Sõda muutis 1. märtsil 1940 Pikasilla küla servas Peedukse talus sündinud Napritsoni lapsepõlvekodu ahervaremeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles