Külli Uibo on pool elu tulekahjude vastu võidelnud

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elutöö on kui üks suur lõngakera, mida nüüd keritud üle 30 aasta, mille jooksul on olnud palju häid ja ka kurbi hetki, kuid ikka edasi rõõmsameelselt ja täis töötahet,» ütles Külli Uibo kokkuvõtvalt.
«Elutöö on kui üks suur lõngakera, mida nüüd keritud üle 30 aasta, mille jooksul on olnud palju häid ja ka kurbi hetki, kuid ikka edasi rõõmsameelselt ja täis töötahet,» ütles Külli Uibo kokkuvõtvalt. Foto: Taavi Niittee

Septembris täitub Külli Uibol 31 aastat sellest, kui ta Tõrva tuletõrjemajas instruktori ametikohal alustas. Vahepeal on muutunud nii ametinimetused kui kohustused, kuid võitlus tule vastu kestab tänaseni.

Karjäär, mille jooksul Uibo nii pakasega pritsuvooliku otsas tuld on kustutanud kui labidaga söestunud rusudes põlengu põhjusi taga on ajanud, sai alguse 1984. aastal, kui tollasele Valgamaa kutseõppekeskuses lüpsiametit õpetavale naisterahvale Tõrva tuletõrje autojuht külla tuli.

«Ta tuli ja otsis mind üles ning ütles, et kuna sina oled selline tuntud energiline inimene, siis kas sa ei tahaks meile tuletõrjesse tööle tulla,» meenutas Külli ettepanekut, millega nõustudes algas tema töö tollase Valga tuletõrjeühingu Tõrva A-komando instruktorina. Kusjuures pakutav kuupalk langes võrreldes eelnevaga üle kolme korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles