Päästeamet tuletab meelde: enesekontrolli tuleohutusaruande esitamise tähtaeg on 31. märtsil

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohutusseadmed poeriiulitel.
Tuleohutusseadmed poeriiulitel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmisel nädalal, 31. märtsil on viimane päev, kui saab päästeametile esitada 2014. aasta enesekontrolli tuleohutusaruannet. Selle aasta algusest on kõikidel tuleohutuse enesekontrolli aruande esitamise kohustusega asutustel võimalik seda teha ka interneti iseteeninduskeskkonnas.

Tuleohutusaruannete koostamise ja esitamise nõude paneb juriidilisele isikule tuleohutuse seadus, mille järgi on tavapärasest kõrgema riskiohuga hoonete valdajatel kohustus aruandesse kirja panna ehitise tuleohutusalane olukord ning esitada see päästeametile üks kord aastas. 2014. aasta kohta tuleb tuleohutusaruanne esitada hiljemalt tänavu 31. märtsiks ja aruandeid esitatakse sellel aastal kolmandat korda.

Võrreldes varasemate aastatega, tõi 2014. aasta alguses jõustunud tuleohutuse enesekontrolli uuendatud regulatsioon aruande esitamisse kolm suuremat muudatust.

Muutunud on tuleohutusaruande vorm – uus vorm leitav Riigi Teatajast või päästeameti kodulehelt, kus on olemas ka juhendmaterjal aruande koostamiseks.

Muudeti tuleohutusaruande koostamise kohustuslikkuse kriteeriume. Aruannet ei tule enam koostada kõrghoones paiknevate eluhoonete, väiksemate elutähtsat või kommunaalteenust pakkuvate ettevõtete/asutuste/hoonete ja tööstus- ning laohoone kohta, kus puudub reaalne tule- või plahvatusoht. Lisandunud on aruande koostamise kohustus suurematele büroohoonetele (üle 300 kasutajaga hooned).

Muutus ka aruande esitamise kord – aruanne esitatakse eelmise kalendriaasta kohta jooksva aasta 31. märtsiks.

Kiireim ja mugavaim viis aruande esitamiseks on iseteeninduskeskkond tuleohutusaruanne.ee. Lisaks on endiselt võimalik aruanne esitada tavaposti või e-posti teel vastavalt objekti asukohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles