Tuhanded deklaratsioonid on veel laekumata

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul tuleb tänavu tulumaksu tasuda 3,6 miljonit eurot mullusest enam.
Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul tuleb tänavu tulumaksu tasuda 3,6 miljonit eurot mullusest enam. Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et teisipäeval, 31. märtsil saabub tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg. Täna, 27. märtsi hommiku seisuga oli 2014. aasta tuludeklaratsiooni esitanud 20 770 füüsilisest isikust ettevõtjat (FIE), kokku ootab amet deklaratsioone 34 614 FIElt.

Tuludeklaratsioon tuleb esitada kõikidel füüsilisest isikust ettevõtjatel. Selle peab esitama ka siis, kui ettevõtlus 2014. aastal katkestati või lõpetati.

Tänase päeva seisuga on oma möödunud aasta tulud deklareerinud 608 416 maksumaksjat. Deklaratsiooni juba esitanutele tagastatakse tulumaksu 89,6 miljonit eurot ja juurde tuleb maksta 16,2 miljonit eurot. Tagastatud on tulumaksu 76,9 miljonit eurot.

Neil isikutel, kes pole veel oma tulumaksu tagastust saanud ja samas on juba esitanud lisadokumendid, palume varuda kannatust, kuna dokumentide läbi vaatamine võtab aega. «Üks põhjusek on see, et eelmisel aastal võeti ka rohkem uusi eluaseme laene, hetke seisuga on deklareeritud 2400 eluasemelaenu rohkem kui aasta tagasi,» lisas Udde.

Mullu deklareeris ettevõtlustulu 33 368 FIEt. Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt, ameti teenindusbüroodest ja infotelefonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles