Hullus seisus tänava kõrvale tuleb varsti kergliiklustee

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui jalakäijad ja jalgratturid saavad ilmselt juba järgmisel aastal kasutada uut kergliiklusteed, mis kulgeb Lõuna ja Võru tänava ristmikust Toogipalu kalmistuni, peavad autoomanikud jätkuvalt leppima lapitud autoteega.
Kui jalakäijad ja jalgratturid saavad ilmselt juba järgmisel aastal kasutada uut kergliiklusteed, mis kulgeb Lõuna ja Võru tänava ristmikust Toogipalu kalmistuni, peavad autoomanikud jätkuvalt leppima lapitud autoteega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linna Võru tänavale tuleb lähiajal uus kergliiklustee, sõidutee seal samas kõrval ootab jätkuvalt paremaid aegu – selle remont nõuaks miljoneid.

Selline kentsakas olukord sai võimalikuks seetõttu, et siseministeerium eraldas küll omavalitsustele kokku viis miljonit eurot tee-ehitusraha, kuid seda saab kasutada vaid kergliiklustee ehitamiseks. Valga linn sai 400 000 eurot – koha, kuhu tee teha, võis omavalitsus ise valida.

Valga aselinnapea Enno Kase kinnitusel ei olnud paika, kuhu kergliiklusteed kõige enam vaja oleks, kuigi raske valida. Kuna Võru tänaval lõpevad kõnniteed Lõuna ja Tuubi tänavaga ristumisel ja edasi peavad jalakäijad liikuma mööda teepeenart ja kraaviäärt, on edasine teelõik nii jalakäijatele kui jalgratturitele liiklemiseks ohtlik, eriti pimedal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles