Kena kuub, õmblused katki

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Võru maantee äärde ehitatakse peagi kergliiklustee.
Valga-Võru maantee äärde ehitatakse peagi kergliiklustee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõik, kes pidanud viimastel aastatel Valgast Võru maanteed pidi välja sõitma, on ilmselt märganud, et sealne sõidutee kehvas seisus on. Korduvalt on inimesed selle murega pöördunud ka Valgamaalase toimetusse. Paraku oleme iga kord asjaga seotud ametnikelt aru pärides kuulnud, et probleemi kõrvaldamine nõuab suuri summasid, mida kuskilt võtta pole.

Praeguseks on olukord selline, et nagu tunnistab tänases Valgamaalases aselinnapea Enno Kase, on tänav peaaegu viis kilomeetrit pikk, kuid hindele kolm vastab sellest 1,6 kilomeetrit – ülejäänu seisund on mitterahuldav. Kuigi auke on lapitud korduvalt ja praegu neid tänaval nii palju pole, kui näiteks mõni aeg tagasi, ainult sellest ei piisa – tänav on äärmiselt konarlik.

Linnajuhid on otsinud olukorrale lahendusi, näiteks on probleemset tänavalõiku pakutud riigile. Nagu tõdeb Enno Kase, ei ole ettepanekule siiani positiivset vastust saadud. Ilmselt on asi selles, et kordategemiseks vajalikku raha pole kerge leida riigilgi. Läheks ju asjatundjate hinnangul nii Võru tänava hoonestatud kui hoonestamata alal teeremont maksma miljoni euro ringis – kokku seega kaks miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles