Inimesed ei märka oma tuleohtlikke harjumusi

, Päästeameti Lõuna päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Remmelkoor
Erki Remmelkoor Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Möödunud aastal sai Eestis tulekahjus kannatada või hävis ligi 1000 kodu. Tulekahjudes sai surma 54 inimest, neist 45 hukkus kodus.

Peamised tulekahjude tekke põhjused olid hooletus lahtise tulega, hooldamata küttesüsteem või selle vale kasutamine, rikked elektrisüsteemis või -seadmetes ja suitsetamine. Lõuna päästekeskuse päästjad ja Lõuna-Eesti vabatahtlikud päästjad nõustavad elanikke nende kodudes, et nii seal tuleohutust parandada.

Eelmisel aastal käisid päästjad tuleõnnetuste ennetamiseks nõu andmas rohkem kui 2400 Lõuna-Eesti kodus. Elanike tuleohutusnõustamine päästekomando väljasõidupiirkonnas oli päästjatele uus asi. Õigete kodudeni jõudmisel tehti koostööd kohaliku omavalitsusega, kus omakandi inimesi kõige paremini tuntakse. Nõustamisi alustati peredest, kellel raskusi toimetulekuga ning ohutusinfo saamine raskem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles