Laserrelvad annavad võimaluse pidada ajaloolisi lahinguid

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal käisid taastatud kaevikuliinidega tutvumas Tõlliste vallavanem Madis Gross (vasakult) ja Valga linnapea Kalev Härk. Tehtud töid ja edasisi plaane tutvustas Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedaja Meelis Kivi.
Eelmisel nädalal käisid taastatud kaevikuliinidega tutvumas Tõlliste vallavanem Madis Gross (vasakult) ja Valga linnapea Kalev Härk. Tehtud töid ja edasisi plaane tutvustas Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni eestvedaja Meelis Kivi. Foto: Taavi Niittee

Valgas militaarpuhkusi pakkuv sõjamuuseum avalikustas oma uue tõmbenumbri. Huvilised saavad Teise maailmasõja aegsetes kaevikutes laserrelvadega lahinguid pidada.

Tõlliste vallas Sooru küla külje all metsa sees asuva künka otsas on nädalaid kestnud töö tulemusena taastatud mitukümmend meetrit kaevikuliine. «Oleme püüdnud seda teha võimalikult varjatult ja salaja, aga nüüdseks on vaatajaid juba liiga palju kogunenud,» tunnistas Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni ehk sõjamuuseumi eestvedaja Meelis Kivi, kaevikust paistmas vaid peanupp.

«Uurisime põhjalikult ajalugu ja leidsime ühe kõrgendiku Väikese Emajõe kaldalt, kus Saksa armee koosseisus võidelnud Valga omakaitse mehed Punaarmee pealetungile meeleheitlikult vastu panid. Rentisime RMK-lt künka ja seda ümbritseva ala ning alustasime töödega,» rääkis Kivi, kelle sõnul on koht nüüdseks ka pärandikultuuri nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles