Sadakond lauljat õppis uusi nippe ja hingamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segakooride laulupäeval Tsirguliinas näitas oma laulmisoskust seitse maakonna koori, nende hulgas Puka vallas kuus aastat tegutsenud segakoor U-Tuur, kellel au korraldada järgmine maakonna laulukooride päev. U-Tuuri juhendab Evald Raidma.
Segakooride laulupäeval Tsirguliinas näitas oma laulmisoskust seitse maakonna koori, nende hulgas Puka vallas kuus aastat tegutsenud segakoor U-Tuur, kellel au korraldada järgmine maakonna laulukooride päev. U-Tuuri juhendab Evald Raidma. Foto: Sirje Lemmik

Tsirguliina rahvamajja kogunes pühapäeval üle saja lauluhimulise. Koorilauljad õppisid kasulikke nippe ja proovisid need kohe ka järele.

Muusika-aastale ja helilooja Veljo Tormise 85. sünnipäevale pühendatud Valgamaa täiskasvanute segakooride laulupäeva korraldajad olid hoolitsenud selle eest, et maakonna tublid lauljad veelgi paremaks saaksid. Nii oli kavas ka hääleseadekoolitus: teadmisi ja nippe jagas Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli õpetaja, tunnustatud dirigent ja paljude kooride juht Lauri Breede.

Muu hulgas näitas ta, kuidas häälega mängida ning kuidas laulmise ajal õigesti hingata. Üheskoos õpiti kaks Veljo Tormise rahvalaulu: «Äia-tuia» ja «Am-piu-piu-pilli».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles