Etendus tõstis taas esile teatri loomise mõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas astusid lavatükis publiku ette Ene Teiter (vasakult), Kalle Vister, Siiri Lopsik, Mati Oja, Ave Säks ja Eve Valliste.
Teiste seas astusid lavatükis publiku ette Ene Teiter (vasakult), Kalle Vister, Siiri Lopsik, Mati Oja, Ave Säks ja Eve Valliste. Foto: Vello Jaska

Pühapäeva õhtul suundusid teatrihuvilised tõrvalased linna kultuurimajja, et saada osa kohaliku näitetrupi etendusest «Küladetektiiv ja teised».

Suhteliselt lihtsa ja kohati jantliku süžee muutsid laval nauditavaks tugevad ja juba mitmes etenduses enesele nime teinud Tõrva näitetrupi liikmed, kes lavastaja Kiira Soovarese nägemusele tuginedes sündmustiku vaatajateni tõid. Oma näitlejameisterlikkust tõestasid seegi kord Siiri Lopsik, Mati ja Maie Oja, Heli Holm, Ants ja Ave Säks, Ain Juurikas, Kalle Vister, Eve Valliste, Tiina Hiiob, Ene Teiter, Marko Ilisson, Silvi Veski ja nooruke Kerli Piirisild.

Virve Osila kirja pandud teatritükki vaatama tulnud publik sai kaasa elada uudishimuliku maailmaparandaja ehk niinimetatud küladetektiivi püüdlustele kõigesse ja kõikjale sekkuda. Muiata sai salaviinategijate, napsitajate ja oma mõttemalli kapseldunud inimeste elukäsitluse üle ning taunida poeomaniku üleolevat käitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles