Riigikogu uus koosseis sai paika

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Egert Kamenik

Vastavalt Riigikogu valimise seadusele registreeris vabariigi valimiskomisjon oma tänasel, 23. märtsi koosolekul 13. Riigikogu liikmed ja asendusliikmete nimekirja.

Otsus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval. Samast päevast algavad uue Riigikogu liikmete volitused ja lõpevad eelmise koosseisu liikmete volitused.

Uue koosseisu esimene istung toimub kümne päeva jooksul alates valimistulemuste väljakuulutamisest. Avaistungiks kutsub Riigikogu kokku president.

Erakondadele, kes pääsesid Riigikokku, otsustas valimiskomisjon seadusest lähtuvalt kautsjon tagasi maksta. Tagastamisele mittekuuluv kautsjon 44 020 eurot kantakse riigituludesse.

Kagu-Eesti valimisringkonnast pääses Riigikokku 10 kandidaati. Need olid Hanno Pevkur ja Liina Kersna Reformierakonnast, Ivari Padar ja Kalvi Kõva Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Heimar Lenk ja Tarmo Tamm Keskerakonnast, Priit Sibul ja Maire Aunaste Isamaa ja Res Publica Liidust ning Uno Kaskpeit ja Arno Sild Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles