Talviste ilmaolude korral pikeneb naastrehvi kasutusaeg aprilli lõpuni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määruse järgi lõpeb naastrehvide kasutusaeg 31. märtsil, võivad sõidukijuhid talviste ilmaolude korral siiski rehvivahetuse kuu võrra edasi lükata.

Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnul on sõidukijuhtidele antud võimalus lähtuvalt oma igapäevaste sõitude iseloomust ja ilmaoludest langetada ise otsus, millal talverehvidelt suverehvidele üle minna. 

"Kes peab sõitma 24/7 ja seda igasugustel teedel, ilmselt rehvivahetusega ei kiirusta, sest nii lund kui lörtsi võib veel tulla, samuti ei ole välistud libedus. Mõnel pool metsa vahel ei ole tee veel õieti sulamagi hakanud. Need, kes sõidavad enamasti linnas ja suurematel teedel, ilmselt on juba mõelnud rehvivahetusele. Riik siin kuupäeva ette ei kirjuta," ütles Vane BNS-ile. 

Naastrehvide kasutusaeg on  reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri 2011. aasta määrusega "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele". Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ning erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles