Veskimuuseumit ehib kvaliteedimärk

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme vesiveskis on sagedased külalised lasteaedade ja koolide lapsed, kellele koduleiva küpsetamine on igati põnev tegevus. Keskel veskiemand Mae Juske.
Hellenurme vesiveskis on sagedased külalised lasteaedade ja koolide lapsed, kellele koduleiva küpsetamine on igati põnev tegevus. Keskel veskiemand Mae Juske. Foto: Arvo Meeks

Hellenurme veskimuuseumi jahu- ja leivategu veskikojas sai ökoturismi kvaliteedimärgi, kuna seal on unikaalne võimalus näha töötamas Eesti viimast vee jõul töötavat püüli- ja jahuveskit.

Veskimuuseumi perenaise Mae Juske sõnul on igasugune tunnustus oluline ja annab kinnituse, et teed õiget asja. «Sisuliselt minu tegemistes see märk midagi ei muuda, sest see, mida teen, ongi minu elustiil. Kuid märgise  saamisel mõtestasin enda jaoks rohkem lahti, mida teen ja kuidas külastajatele teenuseid pakun,» sõnas Juske.

Märgis on perenaise sõnul iseenesest paberil olev märk, mille ta seinale kõigile külalistele vaatamiseks välja pani. EHE ehk Ehtne ja Huvitav Eesti on ökoturismi kvaliteedimärgis, millega tunnustatakse loodussõbralikke ja keskkonnasäästlikke turismitooteid ja -teenuseid, mis pakuvad ehedat elamust ja väärtustavad pärandkultuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles