Järgmiseks aastaks avatakse 100 virtuaallaborit loodusõppeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: TARTU ÜLIKOOLI PEAHOONE
TRT02: TARTU ÜLIKOOLI PEAHOONE Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli (TÜ) haridusuuenduskeskuses algab esmaspäeval uurimuslikku õpet toetava rahvusvahelise projekti Go-Lab töökoosolek - projektimeeskond soovib aastaks 2016 avada ligi sada kaugjuhitavat teadus- ja virtuaallaborit, mis toetavad loodusainete õppimist ja õpetamist.

Projekti käigus loodud Go-Labi portaal koondab loodusainete õpetamist toetavaid internetilaboreid. Portaal võimaldab õpilastel virtuaalsetes laborites läbi viia teaduslikke katseid, õpetajatel oma tunde mitmekesisemaks muuta ning pedagoogilises veebikogukonnas kogemusi ja praktikaid jagada.

Praegu on portaalis õpetajatele kättesaadavad 65 internetilaborit. Nende kasutamiseks on loodud uurimusliku õppe pedagoogilised stsenaariumid ning laboreid, stsenaariume ja uurimuslikku õpet toetavaid veebirakendusi ühendavad uurimusliku õppe ruumid.

Tartu ülikooli projektimeeskonna koordinaatori Mario Mäeotsa sõnul on Eesti loodusainete õpetajatel põhjust rõõmustada, sest laborid on Go-Labi portaali vahendusel vabalt kasutatavad eraldiseisvana või uurimusliku õppe ruumi osana. „Selliselt õppides saavad õpilased lisaks uute ainealaste teadmiste omandamisele arendada ka oma uurimuslikke oskusi. Lisaks on õpetajal võimalus uurimusliku õppe ruume ise luua ning juba olemasolevaid ruume vastavalt vajadusele mugandada,“ tutvustas Mario Mäeots. 

Praeguseks on Go-Lab portaalis kõigile kättesaadav esimene eestikeelne uurimusliku õppe ruum – „Kas on hea olla ilus?“. See on mõeldud gümnaasiumibioloogia evolutsiooni teema õppimiseks. Peagi lisanduvad portaali järgmised kaks eestikeelset uurimusliku õppe ruumi. 

Tartu ülikoolist panustab projekti haridusteaduste instituudi haridustehnoloogia keskus. Projekti rahastab Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles