Maavanem ei pea edasist kohtuvaidlust mõttekaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maavanem Margus Lepik ei pea edasist kohtuvaidlust Otepää vallavolikoguga enam mõttekaks, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Maavanem palus 22. augustil halduskohtul tühistada Otepää vallavolikogu 10. juuli 2014 otsused, mis puudutasid volikogu esimehe Jaanus Raidali puhkuse tühistamise korduvkinnitust ja vallavanema umbusaldamist. Kohus lahutas need kaks asja üksteisest, leides, et volikogu esimehe puhkuse tühistamise korduvkinnitus on halduse siseakt ning sellel puudub mõju haldusvälistele isikutele. Kohus asus kohtumääruses seisukohale, et maavanemal puudub selles osas protestiõigus.

«Kohtusse avalduse tegemise hetkel oli olukord Otepää vallas katastroofiline, sest kohapeal oli kaks paralleelselt  ametisolevat valitsust ning vastuvõetud otsused ei kannatanud mingit juriidilist kriitikat. Seega oli maavanemal ainuõige otsus pöörduda kohtu poole,» seisab pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles