Ettevõtja: need tünnid on seal vedelenud aastaid

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarisaja meetri kaugusel laupäevasest põlengukohast avaneb õõvastav vaatepilt. Süttimisohtlike kemikaalidega täidetud lekkivad vaadid ja kanistrid seisavad palgivirnade ja hoonete vahetus läheduses. Neid süüdata oleks nii-öelda lapsemäng.
Paarisaja meetri kaugusel laupäevasest põlengukohast avaneb õõvastav vaatepilt. Süttimisohtlike kemikaalidega täidetud lekkivad vaadid ja kanistrid seisavad palgivirnade ja hoonete vahetus läheduses. Neid süüdata oleks nii-öelda lapsemäng. Foto: Taavi Niittee

Nädalavahetusel plahvatasid Tõrva serval asuva tööstuskompleksi territooriumil sajad kanistrid ja tünnid kohaliku puidutööstuse tootmisjääkidega – arvatavasti laki ja värviga. Tuleb välja, et ohtlikke jäätmeid on sinna ladustatud juba aastaid.

Laupäeva õhtul kell 19.32 said päästjad väljakutse Tõrva linna Tööstuse tänavale, kus laoplatsil põles umbes viissada 12,5-liitrist kanistrit ning viiskümmend 200-liitrist tünni. Sündmuskohale saadeti päästjad Abja, Antsla, Mustla, Otepää, Tartu, Tõrva ja Valga komandodest.

Põlengult leviva mürgise suitsu tõttu andis päästetööde juht korralduse Tõrva linna inimestel püsida siseruumides ning hoida uksed ja aknad suletud. Päästjatel õnnestus tulekahju kontrolli alla saada kell 21.14 niinimetatud veerünnaku abil, mis kujutas endast viie veevoolikuga korraga ja igast suunast tulekoldele peale tungimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles