Juhtkiri: Oht oli kogu aeg olemas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Taavi Niittee

Laupäevaõhtune lakikanistrite põleng Tõrvas tõi nähtavale probleemi, mis tegelikult on olemas olnud juba palju aastaid. Pikka aega on sinna ladustatud lakitünne ja neid on seal veel praegugi. Lähedal asuvad korterelamud ja mitu ettevõtet ning kergestisüttiv kraam kujutab endast ohtu nii keskkonnale kui inimestele. Paarikümne meetri kaugusel lakitünnidest on muide ettevõte, kes muu hulgas müüb ka ilustulestikku ... Lähedal asuvad ka Tõrva linna korterelamud, seega võivad sellele territoorimile sattuda lapsed. Kõnealune ala ei ole aga piiratud selliselt, et sinna võõras isik juurde ei pääseks.

Tulekahjus põles päästeameti andmetel ligi viissada 12,5-liitrist kanistrit ning viiskümmend 200-liitrist tünni lakki. Päästjatelt nõudis suuri pingutusi, et põleng kontrolli alla saada; toimus ka plahvatusi. Ega ilmaaaegu saadetud sündmuspaigale nii palju päästekomandosid: Abja, Antsla, Mustla, Otepää, Tartu, Tõrva ja Valga.

Mida selline põleng või laki maapinda valgumine tegelikult meie keskkonnale kaasa toob ning kui ohtlik see on – sellest praegu keegi eriti täpselt rääkida ei tea. Scandinavian Furniture ütles pressiteates, et põlengu tagajärjel keskkonnareostust ei tekkinud. See jääb hetkel siiski küsitavaks. Samas andis päästeamet elanikele soovituse püsida toas, kuna leviv suits võis olla ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles