Raadiosse laekus 4225 e-etteütlust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pälli sõnul olid tulemused ootuspärased.
Peeter Pälli sõnul olid tulemused ootuspärased. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Tänase emakeelepäeva puhul korraldas Vikerraadio eile kaheksandat aastat e-etteütluse võistluse, mis tänavu leidis aset viies kategoorias, annab teada Eesti Rahvusringhääling. Lisaks õpilaste, täiskasvanute, filoloogide ja muu emakeelega inimeste kategooriale arvestati eraldi välismaal elavate eestlaste tulemusi.

Kõige kiiremini ja korrektsemalt kirjutasid etteütluse Hardi Haljas (üldvõitja, täiskasvanute kategooria), Anu Petermann (filoloog), Jorgen Juurik Tartu Jaan Poska gümnaasiumist (õpilane), Dirk Müller (muu emakeelega) ja Anna-Liisa Kurve (välismaal elavad eestlased). Vikerraadio toimetusse jõudis 4225 etteütlust.

Etteütlusi kontrollinud Peeter Pälli sõnul tundub raskusaste optimaalne. «Oli täiesti veatuid tekste, aga mitte liiga palju. Põhilised eksimused olid sõnaga «emakeelepäevaeelsel», mis reegli järgi tuleb kirjutada kokku. Paraku tegid paljud ka hooletusvigu, eksides üksikute tähtedega, näiteks «e-residendid» kirjutati «e-reisidendid». Tsitaatsõnade kirjapilt oli ka sageli valesti, palju kirjutati sõna «dolce’de» valesti «dolche», samuti puudus ülakoma,» selgitas Päll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles