Homsest siseveekogudele minna ei tohi

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Homsest, 14. märtsist on päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle. Soojad talveilmad on muutnud üle Eesti veekogude jää nõrgaks ja liikumise sellel eluohtlikuks.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints tuletab meelde, et nõrk jää ei kanna inimest. «Kahjuks on pidanud tänavu tõdema ka mitu inimest ise, et nõrk jää neid ei kanna ning koos päästjate abiga on ära hoitud halvim. Alles paar päeva tagasi vajusid kaks inimest Tartus Anne kanalis läbi jää ja vajasid päästjate abi. Praeguste ilmadega tuleb arvestada, et jääolud muutuvad väga kiiresti,» lisas päästeameti ennetustöö osakonna juhataja.

Päästjad paluvad kehtestatud keeldu suhtuda täie tõsidusega, sest nõrka jääd ei saa usaldada. Läheneva koolivaheaja saabudes paneme täiskasvanutele südamele, et hoiaksid lastel veekogude juures silm peal ja kindlasti keelaksid neil jääle mineku, sest lapsed ei oska veel iseseisvalt kõiki ohte tunnetada.

Kalameestele tuletab päästeamet meelde, et ükski kala ei ole seda väärt, et jätta veekogusse oma elu. Tuleb oodata, kuni jää on lõplikult sulanud, et siis juba paadiga veele minna.

Jäisesse vette sattunud inimese uppumise põhjus pole vähene ujumisoskus, vaid just külm vesi, mis tegutsemisvõime halvab. Neljakraadisesse vette kukkudes kaotab täiskasvanu teadvuse minutitega, laps veelgi kiiremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles