Nohikud jagasid tarkusi

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumiIT-laborid.
Valga gümnaasiumiIT-laborid. Foto: Pille Olesk

Esmaspäev oli Valga gümnaasiumis 10.–11. klasside õppuritele tavapärasest erinev. Külla tuli projekti Geeks on Wheels (Nohikud Ratastel) IT-buss 12 tudengiga.

Valga gümnaasiumi arendusjuhi Pille Oleski sõnul olid sel päeval koolis avatud eri IT-laborid. Tarkvaralaboris said noored aimu, kuidas eri programme koolitöös paremini kasutada. Jagati kasulikke nippe.

Riistvaralaboris võeti arvuti lahti ja prooviti aru saada, millest see imevidin, mida kõik kasutavad, ikkagi koosneb.

Programmeerimise labor püüdis kummutada müüti, et programmeerimine on raske. Noortele näidati, et programmeerimine on huvitav ning nõuab loogilist mõtlemist.

Tudengitel oli kaasas ka demolaud uute tehvikavidinatega: sülearvutid, tahvelarvutid ja telefonid.

Terve päev kostus Oleski sõnul kooli saalist mürtsuv muusika. "Aulas asus X-boxi töötuba, õpilased said keset päeva tantsida, toimus ka võistlus.« Parimad ja vastupidavamad said auhindu.

Päeva lõpuks oli õpituba õpetajatele. Neile tutvustati, kuidas saab õppetööd aktiviseerida Skype`i uusi võimalusi kasutades.

Päeva lõpuks oli õpituba õpetajatele. Neile tutvustati, kuidas saab õppetööd aktiviseerida Skype`i uusi võimalusi kasutades. Kohal oli ka paarkümmend IT-huvilist naaberpõhikooli 9. klassist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles