GALERII: Möödus 135 aastat Jaan Sootsi sünnist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 12. märtsil kogunesid Kaitseliidu Valgamaa maleva ja Helme vallavalitsuse esindajad Helme vallas Linna küla lähistel oleva Küti talu õuele tähistama Eesti Vabadussõja ühe legendaarsema juhi kindralmajor Jaan Sootsi 135. sünniaastapäeva.

Ühiselt asetasid Helme vallavanem Tarmo Tamm ja Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik major Tõnis Org kindralmajor Jaan Sootsi mälestuskivi jalamile lillepärjad. Kindrali 135. sünniaastapäeval seisis mälestuskivi juures ka tema järeltulija ja verivärske Valgamaa maleva liige, Tõrva gümnaasiumi lõpuklassis õppiv Christin Soots.
 

Kindralmajor Jaan Soots sündis 1880. aastal Helme vallas Linna küla lähedal olevas Küti talus kaheksalapselises peres. Lõpetas Helme valla- ja kihelkonnakooli, õppis Riia Õpetajate Seminaris. 1900. aastal astus ta vabatahtlikuna tsaariarmeesse.
Aastatel 1902-1905 õppis sõjakoolis, mille lõpetas nooremleitnandi auastmes. 1913. aastal lõpetas Nikolai Kindralstaabi Akadeemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles