Kaotsi läinud hääl tegi meele mõruks

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaebuse esitaja sõnul oleks kogu segadus ehk olemata jäänud, kui kandidaatide nimekiri olnuks hääletuskabiini seinal – mitte laual, nagu Karulas valimiste ajal oli.
Kaebuse esitaja sõnul oleks kogu segadus ehk olemata jäänud, kui kandidaatide nimekiri olnuks hääletuskabiini seinal – mitte laual, nagu Karulas valimiste ajal oli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karula valla elanik Urmas Palover on üks vähestest inimestest Eestis, kelle äsjastel valimistel antud hääl temast mitteolenevatel põhjustel kaotsi läks. Sestap on mehel siiani pettumus hinges.

«Valimiskomisjon tegi küll otsuse minu kasuks, aga mida see enam muudab?» küsis ettevõtjana tegutsev mees retooriliselt. «Praegu on selline tunne, et riik ei peagi mind kodanikuks. Pettumus on päris suur.»

Sündmused, mis sellise tõdemuseni viisid, hargnesid valimiste päeval Karula valla valimisjaoskonnas. Nimelt avastas jaoskonna töötaja, et Kagu-Eestis Riigikokku kandideerijate nimekirja teine leht rikutud: sellel oli pastakajälg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles