Juhtkiri: Kaksiklinna mõju kasvab

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömess Valgas.
Töömess Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval Valka kultuurikeskuses korraldatav Liivimaa töömess viib kokku tööpakkujad ja -otsijad nii Eestist kui Lätist. Tegu on järjekordse näitega Valga ja Valka koostöö edenemisest.

Eesti Töötukassa Valgamaa osakond ja Läti Tööhõiveagentuuri Valka filiaal on koostööd teinud varemgi. Kui eelmise aasta septembris Valgas Liivimaa töömess teoks sai, lõid selle korraldamisel kaasa ka Läti Tööhõiveagentuuri esindajad ja esindatud oli mõni Läti ettevõtegi. Kuna huvi oli messi vastu suur, otsustati koostööd edasi arendada. Sedapuhku ongi kohal hulk tööpakkujaid mõlemalt poolt piiri.

Öeldakse küll, et uppuja haarab õlekõrrest. Selle põhimõtte kohaselt peaks töötuks jäänud inimene ise nägema vaeva, et uus töökoht leida – tutvudes selle nimel huvi korral ka töövõimalustega kodupaigast kaugemal. Tegelikkuses tekitab töö kaotus mõneski inimeses sellise stressi, et ta võib esmalt vajada psühholoogilist abi ja nõustamist. Selline inimene ei ole esialgu võimelinegi olukorra muutmiseks pingutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles