Teater toob kuuma suve

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt on üks näitlejatest, kes etenduses kaasa teeb.
Ülle Lichtfeldt on üks näitlejatest, kes etenduses kaasa teeb. Foto: Gabriela Liivamägi

Aastaid püsinud armastus ja Austraalia kuum suvi jõuavad Valga kultuurikeskusesse neljapäeval, 19. märtsil, mil Rakvere Teater mängib Ray Lawleri teatritükki «Seitsmeteistkümnenda nuku suvi».

Juba kuusteist aastat on kestnud armastus – kaks Põhja-Austraalias töötavat suhkruroolõikajat Roo ja Barney saabuvad suveks Melbourne´i, kus ootavad nende armastatud Olive ja Nancy. Nõnda on igal suvel elatud nagu muinasjutus.

Koos veedetakse viis õnne ja armastust täis kuud, või nagu ütleb Olive – elatakse tõeliselt ja päris elu, et siis taas seitse kuud tööd rügada ja järgmist õnnesuve oodata. Kui aga kätte jõuab seitsmeteistkümnes suvi, on midagi muutunud.

Kuuskümmend aastat pärast näidendi esmalavastust võib tõdeda, et 1950ndate Austraalial ja 2010ndate Eestil ning nende inimestel on palju sarnast, kuigi esmapilgul näib Austraalia leitsakus lahtirulluv lavalugu meie kliimasse mitte sobivat.

«Seitsmeteistkümnenda nuku suve» naistegelasi kehastavad Anneli Rahkema, Liisa Aibel, Natali Lohk ja Ülle Lichtfeldt. Meestegelaste rollides astuvad lavale Peeter Rästas, Imre Õunapuu ning Tarmo Tagamets. Lavastas Toomas Suuman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles