Tsirgukeste püüd tabada Vildet kandis vilja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Vilde 150.
Eduard Vilde 150. Foto: Tiia Pärnik-Pernik

Eduard Vilde 150. juubeli tähistamiseks kutsusid Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ja Eduard Vilde muuseum  üles  raamatukogusid osalema konkursil «Tabamata Vilde». Ülekutsest  haaras kinni ka Tsirguliina raamatukogu, kus kirjaniku sünniaastapäevaks sätiti üles näitus ning korraldati meeleolukas kohtumine lugejatega.

«Kuuldes konkursist, haarasime mõttest kinni. Kuna Tsirguliina alevik tekkis tänu raudteele ning raamatukogugi asub üsna raudtee ääres, viis Vilde raamat »Tossutäkuga Euroopasse « mõttele tutvustada ja tabada meie esimest reisikirjanikku just läbi tema reiside,» rääkis Tsirguliina raamatukogu juhataja Tiia Pärnik-Pernik näituseidee tekkest.

Näituse ettevalmistamine, sellega kaasnev hasart ja põnevus tõid Perniku sõnul meelde lapsepõlve, mil sai kingakarbist meisterdatud nukumaja. «See oli tollal  loominguline protsess, mis pakkus rahulolutunnet, arendas käelisi oskusi, ruumitaju ja fantaasiat. Sellist tunnet tajusin näitust ette valmistades ka nüüd, kuid erinevalt lapsepõlves kogetust, lisandus vastutus näitusekülastajate ees,» arutles raamatukogu perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles