Muuseumis läheb turakamänguks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik veterinaar ja hobikoguja Jaan Luht avas Valga muuseumis näituse oma kogutud mängukaar­tidest, mida on näitusesaali välja pandud 350 komplekti. Uudistamist jagub nii noortele kui vanadele.
Kohalik veterinaar ja hobikoguja Jaan Luht avas Valga muuseumis näituse oma kogutud mängukaar­tidest, mida on näitusesaali välja pandud 350 komplekti. Uudistamist jagub nii noortele kui vanadele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäevast saab Valga muuseumis tutvuda Peetri kirikukooli ajaloo ning koolijuht Hans Eineri eluga, samuti on võimalus uudistada mängukaarte. Lähiajal avab muuseum aga «mängupõrgu».

Näituste avamisele oli kogunenud hulgaliselt linnarahvast. Hans Eineri (1856–1927) elust andis ülevaate Valga muuseumi teadur Priit Riemann. «Mind hämmastas selle mehe töövõime ja ettevõtlikkus. Kooliõpetaja tööle lisaks oli ta mitme õpiku autor ja aktiivne seltskonnategelane,» sõnas Riemann.

Cimze seminari lõpetanud Einer asus 1880. aasta sügisest ametisse Valga Peetri kirikukoolis, millega ta oli seotud 23 aastat. Einerist sai Valga kultuuri- ja ühiskonnaelu edendaja, tunnustatud pedagoog ja kooliõpikute autor. Ta oli kohaliku karskusseltsi, laulukoori ja Säde seltsi asutaja. 1917. aastal jõudis ta lühikest aega olla ka Valga linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles