Ants Kirsipuud võib võrrelda elava ajalooraamatuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Kirsipuud võib tingimusteta nimetada Puide küla elavaks ajalooraamatuks. Ja mida mees peast ei tea, selle otsib ta kähku ajalooürikutest üles.
Ants Kirsipuud võib tingimusteta nimetada Puide küla elavaks ajalooraamatuks. Ja mida mees peast ei tea, selle otsib ta kähku ajalooürikutest üles. Foto: arhiiv

Üks Puide küla värvikamaid tegelasi on Pallo talu peremees Ants Kirsipuu. Mõnda aega oli mees ka küla ametlik eestvedaja, kuid tänaseks on MTÜ Puide Külaselts oma tegevuse lõpetanud. Sellest hoolimata on küla ajalugu kogunud ja talletanud Kirsipuu alati valmis oma mälestusi jagama.

«Pärast keskkooli lõpetamist alustasin Tallinna Polütehnilises Instituudis (TPI) tudengiteed. TPIst sain laeva jõuseadmete insenermehaaniku kutse ja paralleelselt omandasin sõjalistelt õppustelt insenervägede inseneri kutse ja nooremleitnandi auastme. Tallinnas sai elatud ja töötatud hea hulk aastaid. Kui pensioniikka jõudsin, hakati Eestis talupidamisi taastama. Siis leidsin, et on aeg täita isa soov ja talu üle võtta.»

Nii saigi Kirsipuust talupidaja. Tallu osteti traktor, haakeriistad ja veoauto. Mees kündis ise põldu ja kultiveeris. Hea nõu ja jõuga aitasid ümberkaudsed põllumehed. Põllutegemiseks vajalikku raha hankis ta talvel oma metsa tehes ja müües. Ots otsaga tuli niiviisi enam-vähem toime, aga suurt mõtet haritud mees selles küll ei näinud. Nüüdseks on põllud rendile antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles