Tuuli Mekk ammutab maaelust jõudu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maal elamises peab Tuuli Mekk kõige olulisemaks, et oma kodu on oma kodu. Piltidel maja enne ostmist ja praegu.
Maal elamises peab Tuuli Mekk kõige olulisemaks, et oma kodu on oma kodu. Piltidel maja enne ostmist ja praegu. Foto: Erakogu

Üks Puide küla nii-öelda uusasukatest on Valgamaa Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialist Tuuli Mekk. Tõrvas sündinud ja kasvanud naise viis elurada vahepeal ka Pukka, kuid nüüdseks on ta naasnud sama hästi kui lapsepõlvekoju.

«Mingil ajal 1980ndatel ostsid vanemad Puide külas maakoha. Selle valikul mängis olulist rolli veekogu olemasolu, sest isa oli kirglik kalamees – lisaks sama kirglikule tööle kehakultuuri valdkonnas. See oli veel aeg, kui moodi läksid kaalikaseemne ja peedikasvatus. Seda kasutasid ka minu vanemad ning vend jõudsasti ära: aastaid kasvatati seemneid ja söödapeeti.

Ajad muutusid ja maja seisis, nii nagu see oli. Kõrvalasuvad põllud olid ka palju aastaid söötis. Mina olin oma eluga jõudnud Pukka, abiellunud ja sündinud oli ka esimene laps Kadri. Mingil hetkel siis hakkas isa pakkuma meile maja kordategemise võimalust, et tulge, ehitage, elage. Minu mees otsustaski oma vanemate kodust Pukas ära tulla ja asuda Puide külas vana maja korrastama. Nii meie pere siia kanti tagasi jõudiski.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles