Valimiste kohta laekus Valgamaalt kaebus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised 2015. Häälte ülelugemine, kehtetute ja rikutud valimissedelite kontroll maakonna valimiskomisjonis.
Riigikogu valimised 2015. Häälte ülelugemine, kehtetute ja rikutud valimissedelite kontroll maakonna valimiskomisjonis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vabariigi valimiskomisjonile (VVK) laekus valimiste kohta täiendavalt kaks kaebust, juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

«Pooleli on kahe juhtumi täpsustav uurimine. Üks neist Viljandimaal, mis käsitleb hääletamise korraldamist haiglas, ning teine Valgamaal, mis käsitleb eksitust hääletamise korraldamisel Karula vallas,» selgitas VVK kõneisik Kristi Kirsberg. Valga maavalitsuse maasekretäri Tõnis Lassi sõnul oli valimispäeval Karulas välja pandud vale nimekirja teine leht. Lassi sõnul hakatakse juhtumit arutama 5. märtsil.
 
Teisipäeval arutas VVK üht kaebust, mille sisu oli valija protest hääletamisvõimaluste üle. Kirsbergi sõnul selgitas VVK kaebajale tema hääletamisvõimalusi Narva linnas, kuid sisuliselt jättis kaebuse läbi vaatamata kaebetähtaja ületamise tõttu. (VM/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles