Juhtkiri: Kuidas edasi?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Riigikogu valimised on tänaseks juba seljataga ning käimas on läbirääkimised valitsuse moodustamiseks. Näiteks teatas Reformierakond eile pärastlõunal, et kolmapäeval kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas teha peale esimesi kohtumisi erakondadega ettepaneku konsultatsioonide alustamiseks valitsuskoostööks sotsidele, IRL-ile ja Vabaerakonnale. Lisaks teatas peaminister Taavi Rõivas, et praeguses julgeolekuolukorras on oluline saada võimalikult kiiresti toimiv ja tugeva mandaadiga valitsus. Vabaerakond lubas Reformierakonna kutset arutada täna.

President Toomas Hendrik Ilves pidas parlamenti pääsenud kuue erakonna liidritega kohtudes tähtsaks, et eelseisvad koalitsioonikõnelused viiksid koostöövõimelise ja sisemiselt tugeva valitsuse moodustamiseni. President annab volitused valitsuse moodustamiseks pärast senise valitsuse tagasiastumist Riigikogu valimistulemuste väljakuulutamise järgselt kogunenud uue parlamendikoosseisu avaistungil.

President loodab, et uue valitsuse erakonnad näevad enda ees Eesti ja meie inimeste ees seisvaid olulisi küsimusi ja on valmis neid koostöös ka lahendama. Pakilised teemad on heaolutaseme tõstmine, julgeolek ja riigikaitse, haridus- ja teaduspoliitika, riigihalduse ja kohaliku omavalitsuse reform, Euroopa Liidu eesistumiseks valmistumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles